Довіру іноземних замовників до «Заводу ім. Малишева» вдалося повернути – Укроборонпром

Довіру іноземних замовників до «Заводу ім. Малишева» вдалося повернути – Укроборонпром

Фото
Укрінформ
ДП «Завод ім. Малишева» (Харків), яке входить до концерну «Укроборонпром», повернуло довіру закордонних замовників, невдовзі отримає нові контракти, що завантажать підприємство і дозволять вийти на стабільний графік платежів працівникам.
Про це на брифінгу в Харкові заявив заступник генерального директора ДК «Укроборонпром» з виробництва Ігор Фоменко, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, за минулий рік було виконано домовленості за останнім пакистанським контрактом, остання партія продукції буде відвантажена у квітні.

«Це відкриває нам шлях до нових контрактів. За останній рік ми приймали тут декілька закордонних делегацій. Ми показували, що нарощуємо об’єми виробництва, ми виконуємо домовленості, забезпечуємо гарантійне обслуговування та ремонт. На тому тижні на завод приїздила єгипетська делегація, і цей танк (демонстраційний «Оплот», - ред.) проходив демонстраційні випробування на полігоні в Харківській області і показав добрі результати. Він відповідає всім тактико-технічним характеристикам, заявленим у документації. Ми сподіваємося, що делегація поїхала задоволена», - сказав Фоменко.
За його інформацією, вже у другому кварталі поточного року підприємство розпочне модернізацію партії танків Т-80УД, також чекають й на інші замовлення. Фоменко наголосив, що відновити довіру до підприємства з боку закордонних замовників було непросто.

«Якщо звернутися до історії. Тайський контракт, коли завод поставляв 49 танків, був підписаний у 2011 році з терміном виконання до 2014 року. Але виконання завершилося у 2019-му. Ми на 5 років зірвали виконання контрактних умов. Якщо ми кажемо по поставкам 110 комплектів МТО для Пакистану, то контракт був підписаний у 2013 році, строк дії – до 2017 року, але тільки в травні цього року ми завершимо виконання, тобто на 4 роки зірвано терміни. Ось це і є відношення наших закордонних партнерів до «Укрспецекспорту» та, в першу чергу, до «Заводу Малишева», який не виконував контракти. І весь 2020 рік ми намагалися відновити довіру до підприємства. І це нам вдалося», - сказав Фоменко.
Як повідомлялося, «Завод ім. Малишева» закінчив 2020 рік зі збитками 112,4 млн грн (у 2019 році - 420 млн грн), загальна кредиторська заборгованість на 1 січня становила 1,8 млрд грн. Працівникам підприємство заборгувало біля 60 млн грн –це 50% зарплатні за лютий і повна за березень. За даними Укроборонпрому, 2021 рік підприємство має закінчити з прибутком 5 млн грн.
Завод імені В. О. Малишева — державне підприємство, що спеціалізується на випуску та модернізації важкої та легкої бронетехніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-