СБУ за три місяці зберегла держбюджету майже ₴ 20 мільярдів

СБУ за три місяці зберегла держбюджету майже ₴ 20 мільярдів

Інфографіка
Укрінформ
У першому кварталі 2021 року співробітники СБУ не допустили економічні збитки держави на загальну суму 19,4 млрд грн.

При цьому Служба відновила право державної власності на фінансово-матеріальні цінності вартістю 500 млн грн, йдеться на сайті СБУ, передає Укрінформ.

У СБУ підкреслили, що таким чином спецслужба дозволила зекономити Державному бюджету України майже 20 млрд грн.

"СБУ продовжує систему роботу із захисту національних інтересів України і діє на випередження. Так у 2021 році зусиллями спецслужби попереджено виникнення 429 надзвичайних ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури, а також застосовано санкції до 136 юридичних та 41 фізичної особи", - йдеться у повідомленні.

Також СБУ попередила привласнення виділених на будівництво і ремонт автомобільних доріг загального користування бюджетних коштів у сумі 935 млн грн і не допустила їх виведення у тіньовий обіг. Крім того, СБУ запобігла встановленню представниками КНР контролю над АТ "Мотор Січ" і наклала арешт на цілісний майновий комплекс та 100% акцій підприємства. Попереджено також економічні збитки держави в особі АТ "Укрзалізниця" у сумі 116,6 млн грн.

Крім того, за перші три місяці поточного року СБУ припинила: незаконне виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок" орієнтовною вартістю 212 млн грн; діяльність конвертаційного центру з річним обігом понад 500 млн грн, який направляв кошти на непідконтрольну Україні територію із застосуванням криптовалют; виведення з державної власності земель прибережного фонду в Одеській області загальною вартістю 115 млн грн.

Читайте також: На всіх фігурантів зі списку «десятки контрабандистів» відкриті справи - СБУ

СБУ також постійно здійснює захист критичної інфраструктури та економічного потенціалу держави. Співробітники спецслужби блокували диверсійні прояви, спрямовані на пошкодження об’єктів газового комплексу ПАТ "Донецькоблгаз", припинили декілька каналів ввезення в Україну контрафактних тютюнових виробів та запобігли багатьом іншим правопорушенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-