Уряд підтримав набуття Ощадбанком статусу учасника Фонду гарантування

Уряд підтримав набуття Ощадбанком статусу учасника Фонду гарантування

Укрінформ
Кабінет Міністрів підтримав проєкт закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо набуття акціонерним товариством "Державний ощадний банк України" статусу учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення було прийняте 14 квітня на засіданні уряду.

Відповідно до пояснювальної записки, на сьогодні урядом докладаються зусилля щодо забезпечення всіх належних умов для залучення коштів іноземних інвесторів у капітал державних банків, зокрема проводиться робота стосовно залучення Європейського банку реконструкції та розвитку до капіталу АТ "Ощадбанк" у системі гарантування вкладів фізичних осіб.

Читайте також: Рожкова пояснила, чому входження Ощадбанку до системи гарантування знову відкладається

Документом пропонується, що АТ "Ощадбанк" набуває статусу учасника Фонду гарантування. Нормами законопроєкту пропонується скасувати державну гарантію на вклади фізосіб у Ощадбанку та поширити законодавчо визначений механізм гарантування вкладів фізичних осіб на вкладників банку. При цьому пропонується, що з дня набуття АТ "Ощадбанк" статусу учасника Фонду гарантування, якщо вклад залучений АТ "Ощадбанк" до дня набуття ним статусу учасника Фонду гарантування, перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладом, частина такого вкладу, що перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладом, гарантується державою.

Як відомо, Ощадбанк - це єдиний банк в Україні, який не був членом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-