Кредит ЄІБ вирішив низку соціальних проблем Донбасу – Мінфін

Кредит ЄІБ вирішив низку соціальних проблем Донбасу – Мінфін

Укрінформ
Кредит Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в межах проєкту «Програма для відновлення України» дозволив вирішити низку соціальних проблем Донбасу та покращити якість життя мешканців східної України. 

Як передає Укрінформ, про це йшлось під час зустрічі представників Мінфіну, Мінрегіону та ЄІБ, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Під час зустрічі було обговорено процес реалізації проєкту «Програма для відновлення України», який впроваджується для відновлення постраждалих регіонів України. Зокрема, за кредитні кошти ЄІБ в рамках проєкту на території Донецької та Луганської областей фінансується реконструкція та модернізація 156 проєктів з яких 28 закладів охорони здоров’я, 83 шкіл і садочків, запуск 2 тролейбусних ліній та нових тролейбусів у Слов’янську.

«Ми цінуємо те, що наші міжнародні партнери з ЄС активно допомагають нам розвивати та відновлювати інфраструктуру на сході України і в подальшому ми плануємо зміцнювати участь ЄС у відновленні інфраструктури Донбасу за рахунок грантових коштів. Реалізація міжнародних фінансових проєктів створює можливості для подальшого розвитку економіки всієї України», - зазначив заступник міністра фінансів Олександр Кава.

Читайте також: Міністр фінансів підпише зміни до угоди з ЄІБ щодо будівництва метро у Дніпрі

Як повідомлялось, у грудні 2020 року уряд України та Європейський інвестиційний банк підписали фінансову угоду за проєктом «Програма з відновлення України». Він є продовження започаткованого 22 грудня 2014 року спільного з ЄІБ проєкту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України». Новий проєкт спрямований на фінансування відновлення соціальної, транспортної інфраструктури регіонів, що постраждали внаслідок військового конфлікту на сході України (підконтрольні уряду України), а також тих, що зазнали найбільшого навантаження через значний наплив внутрішньо переміщених осіб.

У рамках цієї угоди передбачено надання кредиту у сумі 340 млн євро для фінансування соціально важливих проєктів, зокрема забезпечення житлом, відновлення закладів освіти та медицини, систем водопостачання та водовідведення, об’єктів енергетики та транспортних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-