Суд стягнув з Одеського припортового ₴ 266 мільйонів за відібраний газ

Суд стягнув з Одеського припортового ₴ 266 мільйонів за відібраний газ

Укрінформ
Господарський суд Одеської області постановив стягнути з ПАТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ) 266,4 млн грн за газ, який був відібраний підприємством у 2016 році.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення суду оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень.

"Стягнути з ПАТ "Одеський припортовий завод" на користь АТ "Укртрансгаз" 250,392 млн грн безпідставно збереженого майна (газу – ред.) та 204,52 тис грн судового збору", - йдеться в рішенні суду.

АТ "Укртрансгаз" повідомив суд, що ОПЗ у червні 2016 року відібрав з газотранспортної системи 53,25 млн кубометрів природного газу, більше, ніж було погоджено поданою заводом номінацією від 19 травня 2016 року.

На заперечення представників ОПЗ про те, що "Укртрансгаз" знав про відбір газу, проте жодним чином не запобіг цьому, суд зазначив, що газопостачальник мав право перекривати газ, але це не є його обов'язком.

Читайте також: Одеський припортовий продовжить працювати з чинним давальцем сировини

Як повідомляв Укрінформ, в липні 2016 року Стокгольмський арбітражний суд визнав вимоги компанії Ostchem і дозволив стягнути з ОПЗ 5,24 млрд грн боргу та 1,57 млрд грн пені. Борг ОПЗ перед Ostchem утворився за контрактом на постачання газу від 20 січня 2013 року. У березні 2017 року Южненський міський суд Одеської області задовольнив клопотання Ostchem і дав можливість реалізувати рішення Стокгольмського арбітражу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-