Нафта дорожчає після публікації даних з Китаю

Нафта дорожчає після публікації даних з Китаю

Укрінформ
Ціни на нафту підвищилися у вівторок, 13 квітня, на даних про різке зростання імпорту сировини в Китай, а також посилення напруженості на Близькому Сході після атак єменських хуситів на саудівські нафтові родовища.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $63,49 за барель, що на $0,21 (0,33%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становить $59,89 за барель, що на $0,19 (0,32%) вище від рівня на закриття попередньої сесії. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $63,28 і $ 59,7 відповідно.

Експорт Китаю в березні зростав високими темпами, що стало ще одним стимулом до відновлення економіки країни. Водночас імпорт сирої нафти в Китай підскочив на 21% в порівнянні з березнем минулого року. Місцеві нафтопереробники збільшили обсяги виробництва на тлі високого попиту на паливо в міру ослаблення пандемії COVID-19.

«Дані ... вказують на пожвавлення всередині країни, що може бути гарною новиною для попиту на бензин. Ціни на нафту зросли після публікації даних з Китаю», - сказав Стівен Іннес, головний стратег Axi щодо глобального ринку.

Читайте також: Цінові тенденції на ринку палива в Україні: чого чекати

Прогнозоване скорочення запасів сирої нафти в США минулого тижня також підтримало ціни на нафту.

Підтримуваний Іраном рух хуситів в Ємені заявив у понеділок, що випустив 17 дронів і дві балістичні ракети по цілях в Саудівській Аравії, включаючи об'єкти Saudi Aramco в Джубайль і Джидді.

Низькі темпи вакцинації в Європі і очікування додаткових поставок нафти з Ірану в найближчі місяці обмежили зростання цін.

Станом на 09:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 63,58 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,18 долара за барель, що на 10 центів нижче за рівень закриття торгів ($63,28).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-