Цього тижня курс долара помітно не зміниться - експерти

Цього тижня курс долара помітно не зміниться - експерти

Укрінформ
На поточному тижні не очікується помітної зміни курсу долара, готівковий долар у банках торгуватиметься приблизно 27,8/28,0 грн.

Про це йдеться в щотижневому прогнозі компанії "Альпарі", який є в розпорядженні Укрінформу.

"На цьому тижні ми не очікуємо помітної зміни курсу долара до гривні. Долар на міжбанку торгуватиметься через тиждень приблизно 28,0 грн, а готівковий долар у банках торгуватиметься у межах 27,8/28,0 грн", - йдеться в повідомленні.

У Альпарі зазначають, що за минулий тиждень курс долара до гривні на різних сегментах валютного ринку змінився незначно і різноспрямовано. Курс НБУ, який запізнюється, ще знижувався, на інших сегментах ринку долар зріс на 0,1-0,3%.

Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 27,96 до 27,91 грн (-0,2%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень зросли з 27,75/27,97 до 27,79/27,98 (+0,1%). У той же час спред між середнім продажем і середньою купівлею скоротився з 0,8% до 0,7%.

Читайте також: Експерти очікують зміцнення гривні у квітні

Як повідомлялося, заступник очільника НБУ Юрій Гелетій заявив, що Нацбанк не стримуватиме курс гривні, навіть якщо він значно різнитиметься від рівня, закладеного в держбюджеті та інших планах. Він нагадав, що в Україні реалізується режим плаваючого курсоутворення, тому значення курсу визначається виключно динамікою попиту і пропозиції іноземної валюти на ринку. "Нацбанк не триматиме курс на рівні, передбаченому в бюджеті. Саме ринок генерує попит і пропозицію, а отже, й визначає курс", - заявив Гелетій, відповідаючи на питання, чи буде НБУ допомагати Мінфіну, якщо побачить, що курс у держбюджеті і в обмінних пунктах не однаковий.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні очікується помірне зростання курсу гривні до долара і більш помітне зміцнення стосовно до євро за рахунок того, що європейська валюта продовжує дешевшати на світовому ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-