Нафта дешевшає на тлі побоювань низького попиту

Нафта дешевшає на тлі побоювань низького попиту

Укрінформ
Ціни на нафту незначною мірою знижуються в понеділок, 12 квітня, інвестори занепокоєні тим, що новий стрибок захворюваності на коронавірус може призвести до різкого скорочення попиту на нафт

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $62,80 за барель, що на $0,15 (0,24%) нижче від ціни на закритті попередньої сесії.

Ціна травневих ф'ючерсів на нафту WTI на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,13 (0,22%) - до $59,19 за барель. Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $62,95 і $59,32 відповідно.

Читайте також: Доступ до перспективних ділянок Нафтогаз отримав лише при чинному уряді - Коболєв

«Останнім часом на нафтових ринках панує тривожне затишшя, оскільки нафта марки Brent закріпилася на рівні близько $63, а трейдери дотримуються вичікувального підходу до торгівлі в цьому діапазоні», - сказав Стівен Іннес, головний ринковий стратег Axi.

В той час, коли у Сполучених Штатах було повністю вакциновано більш як 70 млн осіб, а в Європі кількість нових випадків інфікування знижується після запровадження карантину, Індія повідомляє про рекордний рівень інфікування. В інших частинах Азії також спостерігається зростання кількості хворих на коронавірус.

За словами Іннеса, це, ймовірно, продовжить «затьмарювати перспективи світового туризму» і стримувати коливання цін принаймні до наближення літа.

Читайте також: Нафтогаз виділив закупівлі у самостійну корпоративну функцію

Тим часом інвестори продовжують стежити за непрямими переговорами між США та Іраном щодо іранської ядерної угоди, які мають відновитися у Відні цього тижня. Досягнення угоди між Вашингтоном і Тегераном може спричинити зняття санкцій з нафтового сектора Ірану і викликати приплив іранської нафти на ринок.

Тим часом дані американської нафтосервісної компанії Baker Hughes, опубліковані минулої п'ятниці, показали зростання кількості діючих нафтогазових бурових установок у США минулого тижня на дві одиниці - до 432 установок.

Читайте також: Україна і Катар підписали меморандум про співпрацю у нафтогазовій сфері

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 62,62 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за ціною 63,06 долара за барель, що на 10 центів вище від рівня закриття торгів ($62,96).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-