До законопроєкту про реформу Укроборонпрому подали понад тисячу правок - Гусєв

До законопроєкту про реформу Укроборонпрому подали понад тисячу правок - Гусєв

Укрінформ
До законопроєкту №3822 «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності», необхідного для реорганізації держконцерну "Укроборонпром", подано більше 1000 правок.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв під час круглого столу «Реформування ОПК: інвестиційно-інноваційний розвиток для підвищення обороноспроможності України»,.

"Та кількість правок, поданих до другого читання (законопроєкту №3822 - ред.), а їх більше тисячі, говорить про увагу та інтерес до цієї важливої реформи", - сказав Гусєв.

Він зазначив, що розвиток оборонно-промислового комплексу неможливий без реформи Укроборонпрому. Гусєв нагадав, що реформа концерну передбачає створення холдингів, в які входитимуть підприємства, які наразі перебувають в структурі Укроборнпрому, та корпоратизацію управління цих підприємств. За словами Гусєва, законопроєкт №3822 також надасть можливість вітчизняним оборонним підприємствам залучати новітні технології та іноземні інвестиції, а також створювати спільні підприємства зі стратегічними партнерами України.

Читайте також: Укроборонпром на 5% збільшив виробництво у І кварталі

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 29 січня ухвалила у першому читанні законопроєкт №3822 «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності», необхідний для реорганізації держконцерну "Укроборонпром".

Документом, зокрема, передбачається перетворення Укроборонпрому на акціонерне товариство, утворення бізнес-об’єднань (ГБО) у формі акціонерних товариств, а також господарських товариств на базі підприємств концерну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-