Оплата населенням комунальних послуг у лютому становить 91,3% - Держстат

Оплата населенням комунальних послуг у лютому становить 91,3% - Держстат

Укрінформ
У лютому 2021 року населення країни сплатило за житлово-комунальні послуги 91,3% нарахованих за цей період сум.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в експрес-випуску про оплату населенням ЖКП, який 9 квітня оприлюднено на сайті Державної служби статистики.

"У лютому 2021 р. населенням країни сплачено за житлово-комунальні послуги 24,9 млрд грн - 91,3% нарахованих за цей період сум", - повідомляє Держстат.

На кінець лютого поточного року заборгованість населення становила: зі сплати за постачання та розподіл природного газу - 34,2 млрд грн; за теплову енергію та гарячу воду – 27,4 млрд грн; за розподіл електроенергії – 8,0 млрд грн.

Борг за централізоване водопостачання та водовідведення становить 6,0 млрд грн, за управління багатоквартирним будинком – 5,4 млрд грн, за надання послуг із вивезення побутових відходів – 1,1 млрд грн.

Читайте також: Середня зарплата за рік зросла майже на 16% — Держстат

При цьому, протягом лютого з населенням було укладено 4,3 тис. договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 34,2 млн грн. Сума фактично внесених платежів, з урахуванням довгострокових договорів, становила 21,1 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, у січні поточного року українці сплатили за житлово-комунальні послуги 23,9 млрд грн, або 77,7% нарахованих за цей період сум.

З 1 лютого по 31 березня 2021 року Кабінетом Міністрів була запроваджена регульована ціна на газ, яка не мала перевищувати 6,99 грн за кубічний метр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-