НБУ зацікавився досвідом Банку Швеції в розвитку цифрової валюти

НБУ зацікавився досвідом Банку Швеції в розвитку цифрової валюти

Укрінформ
Національний банк спільно з Банком Швеції (Sveriges Riksbank) обговорили поточний стан банківського сектору України, його реакції на виклики пандемії COVID-19, монетарну політику, зниження рівня NPL у державних банках та співпрацю з МВФ.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбук написав голова Націоонального банку Кирило Шевченко.

"Відбулася важлива зустріч команди НБУ з головою Riksbank Стефаном Інгвесом та його заступником Анною Бремен, на якій ми обговорили поточний стан банківського сектору України, його реакції на виклики пандемії COVID-19, монетарну політику, зниження рівня NPL у державних банках та співпрацю з МВФ", - написав Шевченко.

Він пояснив, що Ріскбанк цінний тим, що має значний дослідницький потенціал та досвід, це важливий партнер, в якого є чому вчитися.

"Ми приєдналися до Глобальної мережі фінансових інновацій (Global financial innovation network) і будуємо в Україні повноцінну фінтех-екосистему з інноваційними фінансовими сервісами та доступними цифровими послугами, зокрема активно працюємо над розвитком цифрової валюти. Тому інтерес нашої команди викликала програма On the possibility of a cash-like CBDC, підготовлена експертами саме Ріксбанку. Ми зацікавлені вивчати їхній досвід щодо розвитку цифрової валюти ЦБ, миттєвих платежів з можливістю використання карткової платіжної інфраструктури, стратегічного планування та управління процесами, вивчення правових умов для реалізації НБУ права на задоволення вимог за кредитами рефінансування під час виведення неплатоспроможних банків з ринку, методології для аналізу небанківського фінансового сектору, визначення індикаторів настання фінансової кризи та інше", - зазначив Шевченко.

Читайте також: Локдаун у березні матиме незначний вплив на економіку – голова Нацбанку

За його словами, отримана технічна допомога з питань комунікації, фінансової стабільності, ризиків, інформаційної безпеки, платіжних систем, монетарної політики вже суттєво посприяла створенню у Нацбанку нових практик.

"Ми високо цінуємо участь Sveriges Riksbank у щорічних конференціях НБУ і допомогу у розбудові нашої дослідницької функції. Впевнений, що наша подальша співпраця буде продуктивною та розвиватиметься на користь наших інституцій", - зауважив Шевченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-