Укравтодор та галузева профспілка домовились про підвищення зарплат дорожників

Укравтодор та галузева профспілка домовились про підвищення зарплат дорожників

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) і Профспілка працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства підписали доповнення до Галузевої угоди на 2020–2022 роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укравтодору.

Зазначається, що зміни набудуть чинності з 1 травня 2021 року. Відтак буде підвищено на 20% всі тарифні ставки та посадові оклади порівняно з 2020 роком. Для робітників на ділянках, що безпосередньо виконують дорожні роботи, на 2/3 збільшено розмір надбавок за інтенсивність праці та за високу професійну майстерність.

За висновком ДерждорНДІ, підвищення окладів не призведе до помітного збільшення вартості дорожніх робіт - вона зросте у межах 3,9%.

Читайте також: За «Великим будівництвом» можна слідкувати у режимі реального часу – Кубраков

«Перший рік "Великого будівництва" показав, наскільки масштабно може працювати галузь. Проєкт «Дороги та робота» допоміг працевлаштувати понад 50 000 дорожників у 2020 році, ми очікуємо нову хвилю працевлаштування у дорожні проєкти влітку 2021 року. Забезпечити для цих людей оптимальні умови праці є нашим пріоритетом», — зауважив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Проєкт Галузевої угоди на 2020–2022 роки було підписано у лютому минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-