Нафта дешевшає через побоювання збільшення поставок

Нафта дешевшає через побоювання збільшення поставок

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в п'ятницю, 9 квітня, на тлі побоювань збільшення поставок у зв'язку з рішенням ОПЕК + збільшити видобуток і позитивні сигнали з Відня про прогрес в непрямих переговорах між Іраном і США.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 63,09 за барель, що на $ 0,11 (0,17%) нижче від ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становить $ 59,46 за барель, що на $ 0,02 (0,23%) нижче від рівня на закриття попередньої сесії. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $ 63,2 і $ 59,6 відповідно.

Інвестори побоюються зростання поставок сирої нафти на надлишковий ринок. Це пов'язано з рішенням ОПЕК + збільшити нафтовидобуток в травні-липні сумарно на 1 млн бар./добу (б/ д). Крім того, Саудівська Аравія відмовляється від добровільного обмеження виробництва на 1 млн б/д. Таким чином, загальне зростання поставок сировини може становити близько 2 млн б/д.

Міністр нафти Саудівської Аравії Абдулазіз бен Сальман заявив, що вважає правильним останнє рішення ОПЕК + про нарощування видобутку.

"Це хороше рішення. Зараз ніщо не турбує ані нас, ані наших колег по ОПЕК +. Однак якщо ситуація на ринку погіршиться, ми завжди можемо повернути назад", - сказав Абдулазіз бен Сальман.

Крім того, з Відня надходять сигнали про прогрес в ході непрямих переговорів між США і Іраном про реанімацію всеосяжної ядерної угоди 2015 року. У разі успіху і зняття американських санкцій з іранської нафтової галузі, глобальні поставки чорного золота можуть зрости ще на 2 млн б/д .

На тижні, що минає, обидва еталонних сорти подешевшали на 2-3%.

Читайте також: Нафта дешевшає на даних про збільшення запасів бензину

Станом на 09:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 63,04 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,28 долара за барель, що на 8 центів вище за рівень закриття торгів ($ 63,20).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-