Мінекономіки за накопичувальну пенсійну систему, але не шляхом збільшення податків

Мінекономіки за накопичувальну пенсійну систему, але не шляхом збільшення податків

Укрінформ
Мінекономіки підтримує впровадження накопичувальної пенсійної системи, але не внаслідок збільшення податків.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко в інтерв'ю журналу «Кореспондент», повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«В Уряді точилися активні дискусії щодо запровадження накопичувальної пенсійної системи. Одна із наших ключових позицій була такою: ми підтримуємо ідею накопичувальної системи, але за умови, що це не буде за рахунок збільшення податкового навантаження на бізнес», - заявив Петрашко.

Читайте також: Для забезпечення достойних пенсій треба вводити накопичувальну системуШмигаль

Він наголосив на підтримці бізнесу спеціальними додатковими компенсаціями у 8 тис. гривень у період посилених карантинних обмежень.

«Держава зробить свій крок на підтримку бізнесу, місцеві громади також можуть підтримати виплати додатково. Наприклад, наше бачення - в межах середньої зарплати по регіону. Карантин і «червоні» зони не будуть тривати вічно. Запропонованої підтримки цілком достатньо для того, щоб спокійно пережити кризовий період», - зауважив міністр.

Також, за його словами, компенсація буде тільки тим підприємцям, хто працював «по-білому» і сплачував ЄСВ.

Читайте також: Виплата «карантинних» 8 тисяч: Шмигаль розповів, коли ФОПи зможуть подати заявки

«Якщо половина країни сплачує податки, а половина ні, то держава не має підтримувати всіх однаково. Цим самим ми даємо сигнал переходити в легальну «білу» площину діяльності, де насправді вже існують спрощені форми і мінімальні податки, наприклад, маються на увазі ФОПи», - додав Петрашко.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Президент Володимир Зеленський заявив, що запровадження накопичувальної пенсійної системи є важливим завданням для влади, адже це дасть можливість українцям у майбутньому отримувати нормальні пенсії та підтримуватиме економіку. Зеленський також зауважив, що уряд має намір протягом року плідно працювати разом із профільними комітетами Верховної Ради над ухваленням необхідного для запровадження накопичувальної пенсійної системи законодавства.

Читайте також: Накопичувальна пенсійна система є важливим завданням для влади - Шмигаль

Міністр соціальної політики Марина Лазебна на нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського 9 березня заявила, що розробила систему, за якою не зростатиме дефіцит Пенсійного фонду. Крім того, за попередніми розрахунками, пенсії можна буде збільшити у 1,5-3 рази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-