У Раді пропонують звільнити від сплати ЄСВ підприємства, які закрилися на карантин

У Раді пропонують звільнити від сплати ЄСВ підприємства, які закрилися на карантин

Укрінформ
Члени парламентської фракції "Голос" зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт щодо надання допомоги застрахованим особам та підтримки бізнесу на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив прессекретар партії "Голос" Ярема Дух.

"Зареєстрований законопроєкт передбачає: звільнення від сплати ЄСВ для всіх підприємств, які змушені закритися на час карантину, у тому числі, звільнення від сплати ЄСВ за найманих працівників; мораторій на всі планові неподаткові перевірки, а також збереження мораторію на податкові перевірки, який в багатьох містах зараз ігнорують через спробу відмінити його постановою Кабінету Міністрів; надання права місцевій владі за потреби зменшувати ставки місцевих податків і зборів", - розповів речник політсили.

У партії очікують, що такі заходи допоможуть місцевій владі підтримати локальний бізнес, якщо в місцевому бюджеті є на це ресурси. Також проєкт передбачає розширення можливості отримати обіцяні вісім тисяч гривень виплати від держави, якщо діяльність підприємства підпадає під визначений перелік не лише за основним КВЕДом, а й за першими п'ятьма.

Читайте також: Виплата «карантинних» 8 тисяч: Шмигаль розповів, коли ФОПи зможуть подати заявки

Як зазначила голова партії "Голос" Кіра Рудик, народні депутати від "Голосу" вимагатимуть скликати позачергове засідання Верховної Ради, щоб "ухвалити цей законопроєкт та інші рішення, необхідні для захисту країни від агресора, захисту громадян від коронавірусу, захисту підприємців і працівників від бідності та економічного занепаду".

Як свідчать дані на сайті Верховної Ради, законопроєкт №5346 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо надання допомоги застрахованим особам та підтримки бізнесу на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів" зареєстровано у парламенті 7 квітня. Його передано на розгляд керівництву.

Текст документа на сайті ВР наразі відсутній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-