Фонд держмайна виставив на продаж Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів

Фонд держмайна виставив на продаж Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів

Укрінформ
Наступного місяця в Україні розпочнеться приватизація державних комбінатів хлібопродуктів. Вже 7 травня відбудеться онлайн-аукціон з продажу єдиного майнового комплексу ДП «Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду державного майна.

Відповідно до статуту, Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів (КХП) займається виробництвом продуктів борошномельно-круп'яної промисловості та кормів для тварин, що утримуються на фермах, а також оптовою торгівлею зерном, необробленим тютюном, насінням, кормами для тварин тощо.

Об'єкт приватизації складається з будівель та споруд загальною площею 79,8 тис. кв. метрів, серед яких: адмінбудинок з їдальнею, пекарні, елеватори, млинзавод, лабораторія, склади, цехи, гаражі, інші господарські будівлі. Загальна площа земельних ділянок – 67,3 га.

КХП має технологічне обладнання, а також необхідні комунікації: водопостачання, електропостачання, каналізацію, під'їзні шляхи.

Стартова ціна на актив становить 187 637 810 грн; прийом заявок на участь в аукціоні триватиме до 6 травня.

Детальніше про приватизацію ДП «Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів» можна дізнатися за посиланням.

У Фонді держмайна наголосили, що Дунаєвецький КХП стане першим об'єктом, виставленим на прозорий онлайн-аукціон у межах приватизації державних комбінатів хлібопродуктів. Свого часу КХП були однією з ключових ланок аграрного виробничого процесу, який монопольно контролювала держава. Проте з переходом до вільного ринку цей актив став непрофільним.

Водночас, на думку приватизаційного відомства, КХП "мають чудовий інвестиційний потенціал". Йдеться, зокрема, про потужні елеватори та доступ до залізничних колій.

Читайте також: За квартал від приватизації до бюджету надійшов майже мільярд гривень - ФДМУ

Як повідомляв Укрінформ, за даними Фонду держмайна, майже 1 млрд гривень надійшов до держбюджету від приватизації за перший квартал 2021 року. За цей час регіональними відділеннями Фонду проведено 377 приватизаційних аукціонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-