Уряд зменшив відсотки за кредитом, який брався на імпорт газу в 2009 році

Уряд зменшив відсотки за кредитом, який брався на імпорт газу в 2009 році

Укрінформ
Кабінет Міністрів погодив додатковий договір між НАК “Нафтогаз України” і АТ “Ощадбанк” відповідно до якого процентна ставка за кредитом 2009 року буде зменшена з 16,5% річних до 12%. 

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне розпорядження “Деякі питання діяльності акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” уряд схвалив на своєму засіданні 7 квітня.

“Метою прийняття розпорядження є погодження Додаткового договору №19 до Кредитного договору від 5 червня 2009 року, що укладено між НАК “Нафтогаз України” і АТ “Ощадбанк”, стосовно внесення змін у частині зменшення процентної ставки за користування кредитними коштами з 16,5% річних до 12% у гривнях на 183 дні з дати підписання додаткового договору”, - йдеться в пояснювальній записці.

Станом на 2021 рік заборгованість за кредитом становить 1971,8 млн грн. Кінцевий термін погашення зазначеної заборгованості — 24 грудня 2024 року.

Читайте також: Україна і Катар підписали меморандум про співпрацю у нафтогазовій сфері

У червні 2009 року НАК “Нафтогаз України” і АТ “Ощадбанк” уклали кредитний договір, який був забезпечений державною гарантією. Метою залучення кредитних коштів було забезпечення розрахунків за природний газ, що закачувався до підземних сховищ на виконання інвестиційного проєкту (постанова Кабінету Міністрів України від 3 червня 2009 року №550). Кредитні кошти, отримані за вищезазначеним кредитним договором, у повному обсязі були використані для розрахунків за імпортований природний газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-