Уряд затвердив план заходів із реалізації транспортної стратегії до 2030 року

Уряд затвердив план заходів із реалізації транспортної стратегії до 2030 року

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив план заходів із реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне розпорядження з доопрацюванням у триденний термін уряд схвалив на засіданні 7 квітня.

Згідно з текстом пояснювальної записки до розпорядження, план заходів містить визначені кроки з реалізації завдань та заходів глобальних пріоритетів транспортної політики, формування ефективного державного управління та визначає напрямки розвитку галузі.

Зокрема, планом передбачені проєктування та розроблення моделі майбутньої транспортно-логістичної системи, удосконалення умов перевезення пасажирів та вантажів, розвиток мультимодальних перевезень, проведення модернізації та будівництво об’єктів транспортно-логістичної інфраструктури, удосконалення державного управління безпекою на транспорті, розвиток міських транспортних мереж та інші заходи.

Зазначається, що для ефективного виконання плану заходів проводитиметься моніторинг ключових показників ефективності, для здійснення якого буде утворено моніторинговий комітет.

Як повідомляв Укрінформ, Кабмін у травні 2018 року схвалив Національну транспортну стратегію на період до 2030 року.

Читайте також: Кабмін поки не розглядає введення локдауну по всій країні

Транспортна стратегія передбачає побудову автобанів та концесійних доріг, посилення габаритно-вагового контролю на дорогах, зниження смертності на дорогах та перехід на екологічний громадський транспорт в містах України та інші заходи з розвитку сфери транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-