Закон про захист інвесторів житла зменшить ризики для банків - НБУ

Закон про захист інвесторів житла зменшить ризики для банків - НБУ

Укрінформ
Імплементація закону про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому, зменшить ризики не тільки для самих українців, а й для банків, які задіяні у кредитуванні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час спільного пресбрифінгу щодо вирішення питання добудови ЖК "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах" сказав голова Національного банку Кирило Шевченко.

"Законопроєкт №5091 - це революційний проєкт закону щодо захисту прав на ринку житлової нерухомості. Його імплементація повністю знищить будівельні піраміди. Закон обмежує ризики інвесторів на первиному ринку нерухомості і зменшує ризики для банків, що беруть участь у цьому", - сказав Шевченко.

Він нагадав, що у серні 2020 року Національний банк визнав банк "Аркада" неплатоспроможним через проблеми із рівнем капіталу.

"Як ми й прогнозували жодного впливу на функціонування банківської системи банкрутство банку не мало. Частка банку на ринку була незначною", - зауважив Шевченко.

Читайте також: У Києві підписали меморандум про вирішення питання добудови житла «Аркади»

Як повідомляв Укрінформ, Правління НБУ 25 серпня 2020 року ухвалило рішення про віднесення банку "Аркада" до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня.

Банк "Аркада" зупинив будівництво трьох житлових масивів у Києві ("Патріотика", "Еврика", "Патріотика на озерах"), де у спорудження квартир вклали кошти понад 12 тис. громадян.

Проєкт Закону про гарантування речових прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому №5091 одержано Верховною Радою 17 лютого 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-