Для відновлення глобальної економіки треба дати всім країнами рівні шанси – глава МВФ

Для відновлення глобальної економіки треба дати всім країнами рівні шанси – глава МВФ

Укрінформ
Вливання Сполученими Штатами трильйонів доларів на відновлення національної економіки в кінцевому рахунку допомагає цілому світу, однак для стійкого глобального прогресу потрібно забезпечити рівні шанси відновлення для всіх країн

Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва під час онлайн-конференції у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Економічне відновлення (в глобальному контексті – ред.) прогресує, й ті кроки, які вживають Сполучені Штати для того, щоб збільшити перспективи відновлення в США, допомагають усьому світові», - підкреслила очільник МВФ.

У цьому контексті вона нагадала, що Фонд в останній доповіді «Перспективи світової економіки» (WEO) покращив глобальні прогнози на рік. Але, за її словами, стан економіки в більшості країн небезпечно різниться.

«Ось чому на цих зборах (МВФ і Світового банку – ред.) ми зосередимося на тому, щоб забезпечити всім рівні шанси», - підкреслила Георгієва.

Читайте також: МВФ поліпшив прогноз для ВВП України

Вона уточнила, що це означає як шанси для проведення ефективної вакцинації повсюди, щоб остаточно подолати наслідки пандемії, так і економічні шанси для досягнення кращого життя вразливих верств населення й країн.

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні проходять у віртуальному форматі Весняні збори МВФ і Світового банку. Це один із головних періодичних заходів для міжнародних фінансових установ, а також країн-членів для підбиття підсумків та планування стратегії економічного розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-