Україна та Єгипет обговорили збільшення обсягів торгівлі та інвестицій

Україна та Єгипет обговорили збільшення обсягів торгівлі та інвестицій

Фото
Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Дмитро Сенік обговорив з представниками влади та бізнесу Єгипту збільшення обсягів торгівлі та інвестицій в економіку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС.

Сьогодні Сенік зустрівся із заступницею міністра міжнародного співробітництва Єгипту Шеріган Бехіт.

Співрозмовники погодилися, що Україна та Єгипет мають значні можливості для розвитку співпраці в сферах промисловості, енергетики, сільського господарства, туризму та ІТ.

Сенік запевнив, що Україна готова до посилення співпраці з Єгиптом у сфері торгівлі та інвестицій, налагодження взаємодії із просування української продукції на ринках країн Африки.

Окремою темою зустрічі стала підготовка чергового засідання міжурядової спільної комісії, що сприятиме активізації економічної співпраці та збільшенню обсягів двосторонньої торгівлі.

У рамках робочого візиту до Каїра Сенік також зустрівся із генеральним секретарем Федерацій торгових палат Єгипту та країн Африки Аля Иззом.

Вони обговорили кроки для залучення нових інвестицій в економіку України, домовилися про активізацію B2B контактів між представниками українських і єгипетських ділових кіл та укладення меморандуму про співробітництво між Радою експортерів та інвесторів при МЗС України та Федерацією торгових палат Єгипту.

Сенік також зустрівся з головою Єгипетського космічного агентства Мухаммадом аль-Кусі.

Сторони відзначили позитивний досвід співпраці України та Єгипту в сфері використання космічного простору в мирних цілях, зокрема запуск у 2007 році першого єгипетського супутника EgyptSat-1, спільно побудованого з українським конструкторським бюро «Південне».

Сенік та аль-Кусі домовилися прискорити підготовку меморандуму про співпрацю двох країн у космічній галузі.

Читайте також: У єгипетській Александрії з’явилися українські трамваї

Як повідомлялось, Єгипет – ключовий економічний партнер України на Африканському континенті. У 2020 році загальний обсяг торгівлі товарами і послугами між Україною та Єгиптом становив 1,8 млрд доларів. Минулоріч Єгипет відвідали 727 тис. українських туристів. За цим показником Україна посіла перше місце серед усіх іноземних держав.

Рада експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ) – майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торговельні можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-