МВФ поліпшив прогноз для ВВП України

МВФ поліпшив прогноз для ВВП України

Документ
Укрінформ
Міжнародний валютний фонд очікує, що рівень реального ВВП України цього року досягне 4,0%, що є вищим на 1,0% в порівнянні з попереднім прогнозом МВФ, оприлюдненим минулого жовтня.

Про це йдеться в квітневому огляді Фонду «Перспективи світової економіки» (WEO), оприлюдненому в вівторок.

Так, за останніми розрахунками МВФ, економічне зростання в Україні в 2021 році прогнозується на рівні 4,0% – у жовтні минулого року цей показник не перевищував 3,0%. Крім того, у 2022 році очікується зростання ВВП України до 3,4% у порівнянні з 2,7% у попередньому огляді.

Водночас відзначаються покращені показники українського ВВП за результатами 2020-го «пандемічного» року. Так, у нинішній доповіді вказано, що падіння становило «мінус» 4,2% у той час, як минулого жовтня воно прогнозувалося на рівні «мінус» 7,2%.
Читайте також: МВФ надасть допомогу бідним країнам для боротьби з COVID-19

Крім того, МВФ оприлюднив прогноз для України по інших напрямах. Зокрема, очікується, що індекс споживчих цін підніметься до 7,9 цього року та 6,8 наступного. Баланс поточних рахунків становитиме «мінус» 2,5 у 2021-му та «мінус» 3,6 у 2022 році. Рівень безробіття в Україні цього року зменшиться до 9,0% у порівнянні з 11% за попередніми прогнозами, а також знизиться до 8,4% наступного року, що на 0,2% менше, ніж прогнозувалося в жовтні.

Читайте також: Україна максимально наблизилась до порозуміння з МВФ — Марченко

Як повідомляв Укрінформ, МВФ у квітневій доповіді WEO оприлюднив кращі перспективи для зростання світової економіки до 6% нинішнього року, а також 4,4% наступного. Це пов’язано, головним чином, з фіскальними заходами, запровадженими в багатьох країнах, потужним економічним поштовхом з боку США й Китаю, а також перспективами вакцинації працездатного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-