Укрексімбанк інвестує в єврооблігації України за дорученням клієнтів - фізосіб

Укрексімбанк інвестує в єврооблігації України за дорученням клієнтів - фізосіб

Укрінформ
Укрексімбанк у межах комплексного брокерського обслуговування розпочав придбання державних єврооблігацій за дорученням клієнтів – фізичних осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба банку.

Зазначається, що на фондових біржах України банком укладено перші угоди за операціями з борговими цінними паперами, які випускаються Державою Україна та розміщуються на міжнародних ринках.

При цьому основними перевагами вкладень в облігації зовнішньої державної позики (ОЗДП) є гарантії погашення від держави, можливість хеджування валютних ризиків та відсутність оподаткування інвестиційного прибутку фізичних осіб з урахуванням курсових різниць тощо.

«Інвестиції в єврооблігації України та українських емітентів мають більш високий поріг входу, триваліші строки погашення та меншу ліквідність, але водночас вищу дохідність порівняно з внутрішніми цінними паперами, які номіновані в валюті. Такий інструмент (ОЗДП) може бути цікавим для інвесторів, які готові вкладати кошти на строк від 3 до 10 років та прагнуть стабільно отримувати фіксований процентний дохід», – прокоментував директор департаменту казначейсько-інвестиційних послуг Укрексімбанку Антон Болдирєв.

Мінімальний розмір угоди становить від 200 тис. доларів США чи євро.

Як повідомляв Укрінформ, фізичні особи у січні-лютому 2021 року збільшили портфель облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на 2,8 млрд грн, з яких 0,4 млрд грн (14%) було проінвестовано через Укрексімбанк.

Читайте також: Укрексімбанк цьогоріч отримав понад ₴200 мільйонів чистого прибутку

Наприкінці 2020 року Укрексімбанк спростив процедури комплексного обслуговування інвестицій в облігації внутрішньої державної позики. За дорученням клієнта державний банк подає заявки на участь в аукціонах Міністерства фінансів з подальшим зарахуванням придбаних цінних паперів на рахунок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-