На нараді у Зеленського обговорили підтримку бізнесу в «червоних» зонах

На нараді у Зеленського обговорили підтримку бізнесу в «червоних» зонах

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський акцентував на необхідності якнайшвидшого забезпечення фінансової допомоги бізнесу, який постраждав через запровадження жорстких обмежень у регіонах з червоним рівнем епідемічної небезпеки.

Як повідомляється на сайті глави держави, про це він сказав під час селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

«Малий і середній бізнес – це важлива складова української економіки, і насамперед – це наші люди. Сьогодні, під час глобальної пандемії, їм більш немає на кого покластися, як на державу. І ми – держава – повинні допомагати та відстоювати наших людей у цей важкий час», - заявив наголосив Президент.

Своєю чергою Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що профільні міністерства – Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерство цифрової трансформації, Міністерство соціальної політики – нині активно розробляють нормативно-правові акти щодо допомоги бізнесу та працівникам, які ведуть свою діяльність у регіонах червоної зони.

Читайте також: Київ розширить пільги для малого та середнього бізнесу - мер

«Уряд планує на найближчому засіданні ухвалити всі необхідні документи, щоб уже наступного тижня розпочати реєстрацію в додатку «Дія» на виплату 8 тисяч гривень», – зазначив Шмигаль.

Як повідомлялося, Верховна Рада 30 березня ухвалила президентський закон про фінансову допомогу ФОПам під час карантину. Документ, зокрема, передбачає, що застрахований ФОП чи працівник, який в нього працює, має право на отримання допомоги з держбюджету на підставі самостійного звернення у розмірі 8 тис. грн. Окрім цього, підприємці та працівники можуть потенційно розраховувати на допомогу від місцевої влади у розмірі, який буде визначено органами місцевого самоврядування.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-