Випуск електронних грошей: НБУ дав більше часу банкам для врегулювання питань

Випуск електронних грошей: НБУ дав більше часу банкам для врегулювання питань

Укрінформ
Національний банк відтермінував перехідний період на врегулювання питань, пов’язаних із випуском електронних грошей, до 15 червня 2021 року. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк, йдучи на зустріч банкам, відтермінував перехідний період на врегулювання питань, пов’язаних із випуском електронних грошей, до 15 червня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Оскільки в умовах карантинних обмежень, спричинених пандемією COVID-19, учасникам ринку потрібно більше часу на доопрацювання та налаштування програмного забезпечення, підготовку оновлених правил використання електронних грошей. Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку України від 05 квітня 2021 року № 28 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 11 вересня 2020 року №133", що набирає чинності з 6 квітня 2021 року.

Як повідомлялося, восени минулого року Національний банк України осучаснив регулювання ринку електронних грошей та гармонізував його із законодавством України та Європейського Союзу в сфері здійснення фінансового моніторингу.

Читайте також: Випускати електронні гроші та емітувати картки зможуть не лише банки - законопроєкт

Серед найважливіших ключових змін, передбачених новими правилами регулювання, такі: необхідність ідентифікації користувачів електронних грошей, установлення нових лімітів для операцій з електронними грошима, посилення вимог до банків-емітентів електронних грошей щодо контролю за діяльністю комерційних агентів та підвищення рівня захисту прав користувачів електронних грошей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-