Катарська компанія внесе додатковий вклад за проєктом концесії порту «Ольвія»

Катарська компанія внесе додатковий вклад за проєктом концесії порту «Ольвія»

Укрінформ
У ході офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Держави Катар було підписано договір про внесення додаткового вкладу від QTerminals за проєктом концесії спеціалізованого морського порту «Ольвія».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство інфрастурктури України.

Зазначається, що підписання цього договору є важливим етапом в процедурі передачі порту в концесію, оскільки підтверджує фінансову спроможність концесіонера профінансувати весь розмір заявлених інвестицій, а це майже $140 млн.

За словами міністра інфраструктури України Владислава Криклія, укладення договору про внесення додаткового вкладу є однією з основних передумов для подальшої передачі майна порту в концесію.

Він нагадав, що у межах концесії морського порту «Ольвія» до роботи в Україні було залучено провідного світового оператора – катарську компанію QTerminals, яка управляє найбільшим торговим портом Катару - Хамад вартістю понад $7 млрд.

Як повідомляв Укрінформ, договір про передачу в концесію спеціалізованого морського порту «Ольвія», розташованого у Миколаєві, був укладений 20 серпня 2020 року. Відповідно до нього, катарська компанія QTerminals інвестує у розвиток порту близько 3,4 млрд грн. Крім цього, не менше 80 млн грн буде вкладено в місцеву інфраструктуру. Всього за 35 років концесії буде залучено до 17,3 млрд грн інвестицій. Щорічний концесійний платіж становитиме щонайменше 80 млн грн. Крім цього, концесіонер має забезпечити мінімальний обсяг перевалки вантажів не менше 2,55 млн тонн на рік, а також гарантує збереження робочих місць протягом найближчих 6 років та належний рівень заробітної плати для колективу.

Читайте також: Катар може інвестувати в готелі Херсонщини та Одещини – Зеленський

Катарський портовий оператор QTerminals надає послуги з перевезення контейнерних та генеральних вантажів, RORO перевезень, транспортування худоби, а також послуги постачання для морських суден у рамках першої фази розвитку порту Хамад, який є виходом Катару до міжнародної торгівлі.

QTerminals відповідальна за забезпечення імпорту та експорту Катару, його морські торговельні потоки та стимулювання економічного зростання на місцевому й регіональному рівнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-