Україна і Катар підписали меморандум про співпрацю у нафтогазовій сфері

Україна і Катар підписали меморандум про співпрацю у нафтогазовій сфері

Укрінформ
Міністерство енергетики України і державна компанія Катару Qatar Petroleum уклали 5 квітня Меморандум про взаєморозуміння щодо енергетичного співробітництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Від України документ підписав в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко, зі сторони Катару - президент та генеральний директор компанії Qatar Petroleum, державний міністр з енергетики Саад бін Шеріда Аль-Каабі.

Держави мають намір розвивати співпрацю у сферах інвестицій з Катару у розвідку та видобуток газу в Україні, а також поставок газу (СПГ - скрапленого природного газу / LNG - liquefied natural gas) з Катару до України.

«Співпраця у нафтогазовій сфері України і Катару - перспективна і важлива для нашої країни. Катар є одним з найбільших виробників газу у світі і має цінний досвід та значні фінансові ресурси для інвестицій у розвідку та видобуток газу в Україні. Збільшення власного видобутку газу, диверсифікація джерел поставок газу відповідає інтересам споживачів газу в Україні і сприятиме сталому розвитку економіки та зміцненню енергетичної безпеки України», - наголосив Юрій Вітренко, який наразі перебуває з візитом у столиці Катару Доха у складі української делегації на чолі з Президентом України.

Читайте також: Україна будуватиме з Катаром відносини у молодіжній та спортивній сферах

Меморандум залишатиметься чинним протягом трьох років і може бути автоматично продовжений на такий же період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-