Експерти очікують зміцнення гривні у квітні

Експерти очікують зміцнення гривні у квітні

Укрінформ
У квітні очікується помірне зростання курсу гривні до долара і більш помітне зміцнення по відношенню до євро за рахунок того, що європейська валюта продовжує дешевшати на світовому ринку.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в щотижневому прогнозі компанії "Альпарі".

"У квітні ми очікуємо помірне зниження долара до гривні і більш помітне зниження євро за рахунок того, що європейська валюта може продовжити дешевшати на світовому ринку. До кінця місяця долар може торгуватися в діапазоні 27,6-28,1 грн, євро - в діапазоні 31,0-31,7 грн ", - йдеться в дослідженні.

За минулий тиждень курс гривні до долара в різних сегментах валютного ринку змінився незначно і різноспрямовано. Так, з минулого понеділка офіційний курс гривні, що встановлюється НБУ, зміцнився з 27,97 до 27,96 грн за 1 дол. Попит / пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії «УкрДилінг», за цей же час практично не змінилися і залишилися в межах 27,95 / 27,97.

"Цього тижня ми не очікуємо помітного зміни курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,0 грн, а готівковий долар в банках буде торгуватися близько 27,9 / 28,1 грн", - зазначають в «Альпарі ».

Що стосується динаміки гривні за весь минулий місяць, то в березні вона зміцнилася і до долара, і до євро. Судячи з офіційних курсів, встановлених НБУ, гривня за місяць зміцнилася з 27,93 до 27,89 грн за 1 дол. І з 34,15 до 32,72 грн за 1 євро.

Більш інтенсивне подорожчання по відношенню до євро пов'язано зі зниженням його курсу на світовому валютному ринку. Так, за місяць валютна пара EUR / USD подешевшала з 1,223 до 1,174. Водночас, з початку року до долара гривня зміцнилася на 1,4%, а до євро - на 5,8%.

Читайте також: Нацбанк послабив гривню до 27,96

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів Сергій Марченко в лютому заявив, що підстав для погіршення курсової динаміки немає. Міністр зазначив, що резервів Національного банку достатньо, щоб утримати курс гривні, тому українцям не варто звертати увагу на незначні коливання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-