Укравтодор планує оновити 250 кілометрів прикордонних доріг

Укравтодор планує оновити 250 кілометрів прикордонних доріг

Велике будівництво
Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) за президентською програмою «Велике будівництво» у 2021 році планує оновити 250 км доріг, що ведуть до пунктів пропуску. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на офіційній сторінці "Великого будівництва" у Фейсбуці.

Зазначається, що до 2023 року у рамках «Великого будівництва» буде відремонтовано 600 км автошляхів, що ведуть до прикордонних пунктів пропуску.

«Десятки років дороги біля контрольно-пропускних пунктів із сусідніми державами занедбували, через що, в'їжджаючи в Україну, кожна людина відчувала дискомфорт. На жаль, перетнувши кордони нашої держави, нерідко можна було одразу зустріти вибоїну», - зауважується у повідомленні.

Розвиток прикордонної інфраструктури за президентською програмою «Велике будівництво» було розпочато минулого року, коли відремонтували 150 км доріг. Цього року зроблять на 100 км більше.

Зокрема, у Закарпатській області відремонтують 80 км доріг, що ведуть до пунктів пропуску. Серед них: КПП «Малий Березний» – Убля на кордоні зі Словаччиною; МАПП «Ужгород» – Вишнє Немецьке, для чого відремонтують 13 км дороги в обхід Ужгорода; КПП «Тиса» – Захонь на кордоні з Угорщиною; КПП «Соломоново» – Велика Добронь – Яноші з під’їздом на КПП «Косино» та інші.

Також планується відремонтувати 7 км дороги М-26 на ділянці КПП «Вилок» – КПП «Дяково», що веде до кордонів Угорщини і Румунії. На деяких проєктах, таких як обхідна дорога біля міста Берегово та міст через Тису, планують залучати угорську сторону.

Читайте також: Укравтодор довів необґрунтованість звинувачень у корупції на «Великому будівництві»

До того ж в рамках програми будуть створені нові КПП. Зараз розробляється документація під будівництво нової дороги першої категорії міжнародного рівня між КПП «Дийда» на кордоні з Угорщиною і трасою М-24 (проходить по території Закарпаття) та М-06 (Київ – Чоп). Планується будівництво ділянки нової обхідної дороги навколо Берегова до МАПП «Лужанка». А на кордоні з Румунією з’явиться нове КПП «Біла Церква». Його з’єднають з трасами Н-09 (Мукачево – Львів) та румунською DN 18.

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко заявляв, що у Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській областях буде створено «Мале Карпатське коло», завдяки якому туристичні центри зв’яжуть якісними дорогами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-