Україна розглядає Катар як одного з ключових партнерів в Арабському світі – Зеленський

Україна розглядає Катар як одного з ключових партнерів в Арабському світі – Зеленський

Укрінформ
Україна розглядає Катар як одного з ключових партнерів у регіоні Затоки та Арабському світі й працює над посиленням економічної співпраці.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю катарським ЗМІ, текст якого опублікований на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

"Україна розглядає Катар як одного з ключових партнерів у регіоні Затоки та Арабському світі в цілому. Зараз ми працюємо над збільшенням обсягів економічної співпраці та розширюємо взаємодію між нашими країнами в усіх сферах, що становлять взаємний інтерес", - сказав Зеленський.

Читайте також: В ОП розкрили деталі візиту Зеленського в Катар

Він зазначив, що має спільне з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані бачення щодо необхідності інтенсифікації двосторонніх відносин.

Глава держави розповів, що за останні роки вдалося значно активізувати співпрацю між двома країнами у різних галузях, та висловив сподівання, що нинішній його візит надасть додаткового імпульсу поглибленню дружніх українсько-катарських відносин.

Зеленський проінформував, що під час візиту його супроводжує численна делегація у складі міністрів внутрішніх справ, енергетики та аграрної політики, ряду керівників державних інституцій та установ, зокрема в галузі інфраструктури та військово-технічного співробітництва, які протягом візиту проведуть окремі переговори зі своїми партнерами тут, у Досі.

Читайте також: Українська делегація в Катарі обговорюватиме експорт продовольства - Лещенко

"Сьогодні ми плануємо підписати цілий пакет двосторонніх документів щодо поглиблення співпраці у правовій та безпековій сферах, у галузі продовольчої безпеки, енергетики, молоді та спорту, охорони здоров’я. Також плануємо підписати документи щодо взаємного визнання свідоцтв моряка та посвідчень водія", - зазначив Президент.

Він додав, що планується підписати ще і низку комерційно-інвестиційних домовленостей щодо розширення інвестиційної співпраці між країнами.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський з дружиною 5 квітня перебувають з офіційним візитом у Державі Катар.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-