Українська делегація в Катарі обговорюватиме експорт продовольства - Лещенко

Українська делегація в Катарі обговорюватиме експорт продовольства - Лещенко

Укрінформ
Важливою складовою переговорного процесу під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Катару є особисте спілкування лідерів країн. Зокрема, обговорюватимуться питання продовольчої безпеки у світі, а також розширення експорту України через Катар.

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко в коментарі Укрінформу.

"Особлива увага на переговорах в Катарі буде присвячена питанню продовольчої безпеки. Адже Україна впевнена, що може стати гарантом продовольчої безпеки у світі. І співпраця з країнами Затоки, як Катар, може принести взаємовигідні результати", - підкреслив міністр.

Він зазначив, що Катар вважає продовольчу безпеку однією з основних складових національної безпеки, оскільки з огляду на малу територію і обмежену розвиненість сільськогосподарських угідь Катар у питанні забезпечення власних потреб великою мірою залежить від закордонних поставок сільськогосподарської продукції.

"Нас цікавить розширення експорту України через Катар і реалізація двосторонніх проєктів", - пояснив Лещенко.

Також, за його словами, українська делегація в Катарі обговорюватиме інвестиції в систему зрошування в Україні, переробку сільськогосподарської продукції та логістичну інфраструктуру.

Читайте також: В ОП розкрили деталі візиту Зеленського в Катар

У цьому контексті міністр проінформував, що вже мав переговори з катарською стороною, зокрема з компанією «Хасад Фуд», яка є потужним гравцем на міжнародному ринку продовольства.

"Катар, як і ми, позитивно налаштований на зустрічі. Важливою складовою усього переговорного процесу є особисте спілкування лідерів країн, що стане визначальним для результативності поїздки", - переконаний Лещенко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський з дружиною 5 квітня відвідають з офіційним візитом Державу Катар. За даними Офісу глави держави, Президент проведе переговори з Еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані та Прем’єр-міністром, міністром внутрішніх справ Держави Катар Халідом бін Халіфою Аль Тані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-