Ваше дело – труба: Зеленський пригрозив справами за знищення «нафтопроводу Медведчука»

Ваше дело – труба: Зеленський пригрозив справами за знищення «нафтопроводу Медведчука»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський повідомив про повернення стратегічного нафтопроводу, незаконно відчуженого у держави.

Про це глава держави сказав за результатами чергового засідання Ради національної безпеки і оборони у відеозверненні, оприлюдненому на сайті Президента, передає Укрінформ.

"На виконання рішення РНБО від 19 лютого відбулося повернення стратегічного нафтопроводу, незаконно відчуженого у держави. У процесі передачі виявилося, що протягом 2017-2019 років було знищено майже 400 кілометрів нафтопроводу. Це диверсія, наслідком якої будуть кримінальні справи та кримінальна відповідальність", - заявив Президент.

Він також звернувся до причетних до цього осіб, процитувавши фразу з кінокомедії. "Причетним до цього особам скажу коротко, цитатою з відомої комедії: «Ваше дело – труба!»", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, РНБО на засіданні 19 лютого ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Обмеження ввели у зв'язку з розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму.

Читайте також: Україна запровадила санкції проти топдесятки контрабандистів - Зеленський

За даними секретаря РНБО, санкції накладаються на все майно Медведчука.

19 лютого експрем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що в 2016 році йому зірвали засідання Кабміну, де мала розглядатися заборона на транспортування нафтопродуктів з РФ трубопроводом, який пов'язують з Віктором Медведчуком.

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого Президент Володимир Зеленський повернув у державну власність нафтопровід "Прикарпатзападтранс", ввівши у дію рішення РНБО.

ТОВ «Прикарпатзападтранс» зі статутним капіталом 105,56 млн грн належить «Нафтобітумному заводу» (51%), International Trading Partners (48% якої пов’язують із Віктором Медведчуком) та Анатолію Шеферу (1%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-