Рябікін пояснив, якою має бути зарплата інспектора митниці

Рябікін пояснив, якою має бути зарплата інспектора митниці

Укрінформ
У Державній митній службі вважають, що зарплата інспектора на митниці має бути не нижче ніж $1-1,5 тис.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв'ю Радіо НВ сказав глава Державної митної служби України Павло Рябікін.

"Коли ми до кінця року повністю пройдемо всі процедури всіх перевірок, будемо зобов'язані забезпечити оформляючому інспектору на місці суму зарплати в еквіваленті не нижче ніж $1-1,5 тис. Тоді це буде фактор, який змусить людину триматися за свою роботу і боятися її втратити", - сказав Рябікін.

За його словами, в рамках чинного бюджету до кінця 2021 року зарплата інспекторів на місцях становитиме близько $650-700.

"Я сподіваюся, що наступного року нам вдасться її підвищити. Крім того, ми пропонуємо сформувати спеціальний фонд для матеріального заохочення, куди б ішли кошти від реалізації контрабандних продуктів, вилучених і затриманих під час оглядів. Це вже буде пряме стимулювання співробітників, які брали участь у затриманні контрабанди", - сказав Рябікін.

Читайте також: Рябікін сказав, скільки грошей потрібно на оновлення інфраструктури Держмитниці

Він також нагадав, що зараз здійснюється переведення людей з раніше існуючої структури до нової структури єдиної юрособи.

"При цьому ми здійснюємо перевірку, проводимо три види тестів: з професійних знань, умовний тест на IQ і так званий тест на лояльність. Якщо людина всі ці тести здала, ми переводимо її до нової структури на випробувальний термін, під час якого вона має в термін до шести місяців пройти так звану перевірку над доброчинність, в ході якої будуть проаналізовані її декларації, декларації її родичів, її спосіб життя, публікації в ЗМІ та ін.", - додав Рябікін.

Як повідомляв Укрінформ, тіньовий обіг на митниці може становити близько 150 млрд грн, однак це непрямі дані, оскільки сьогодні дуже важко оцінити реальні збитки від контрабанди і від митних правопорушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-