Уряд створив Національний фонд інвестицій

Уряд створив Національний фонд інвестицій

Укрінформ
Кабінет Міністрів України прийняв рішення про створення "Національного фонду інвестицій" для підтримки масштабних та соціально значущих інвестиційних проєктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"За дорученням Президента України, уряд створив державне підприємство "Національний фонд інвестицій України" ("Націнвестфонд") та затвердив його статут. Відповідне рішення прийнято на засіданні Кабінету Міністрів 31 березня", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що метою діяльності "Націнвестфонду" є створення сприятливих умов для реалізації масштабних інвестиційних та соціально значущих проєктів, розвитку міжнародного економічного співробітництва та зростання конкурентоспроможності України.

За інформацією пресслужби міністерства, відповідно до затвердженого Статуту предметом діяльності підприємства є: залучення та концентрація фінансових ресурсів для реалізації інвестиційних проєктів; фінансування та реалізація пріоритетних інвестиційних проєктів; залучення інвестицій; підготовка інвестиційних та інших проєктів; управління об’єктами власності відповідно до закону; утворення інвестиційних фондів, участь у інвестиційних фондах; участь у спільній діяльності; участь у соціально значущих проєктах.

Читайте також: Національний фонд інвестицій поліпшить інвест-імідж України - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів вжити заходів зі створення Національного фонду інвестицій. Про це йдеться в опублікованому на сайті Президента указі №103/2021 від 9 березня.

29 березня під головуванням Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася онлайн-нарада щодо створення Національного фонду інвестицій, на виконання указу Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-