За квартал від приватизації до бюджету надійшов майже мільярд гривень - ФДМУ

За квартал від приватизації до бюджету надійшов майже мільярд гривень - ФДМУ

Графік
Укрінформ
Майже 1 млрд гривень надійшов до держбюджету від приватизації за перший квартал 2021 року. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Фонду державного майна України у Фейсбуці.

Загалом регіональними відділеннями Фонду проведено 377 аукціонів, за результатами яких, власне, і вдалося суттєво наповнити державну казну.

У Фонді додали, що у березні в середньому більше 4 підприємців брали участь у приватизаційних торгах, і поки "це найбільш ефективний місяць за цим показником від початку року".

"Насправді вартість активів, аукціони з продажу яких проводилися Фондом протягом січня-березня, перевищує 1 млрд грн, проте декілька переможців ще не підписали договори про купівлю-продаж активів. Сподіваємося, це відбудеться вже найближчим часом", - зауважили у пресслужбі.

Читайте також: Велика приватизація: Петрашко прокоментував ухвалення закону

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 30 березня 2021 року ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №4543, що розблоковує велику приватизацію.

Фонд держмайна зможе залучити до бюджету на прозорих приватизаційних аукціонах у 2021 році 12 млрд грн. Перші аукціони великої приватизації відбудуться вже влітку, заявив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко, коментуючи ухвалення закону Верховною Радою.

Сенниченко анонсував приватизацію Об’єднаної гірничо-хімічної компанії, колишнього заводу “Більшовик”, Президент Готелю, "а згодом і багато іншого".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-