Посли країн G7 наполягають на вчасній корпоратизації Укроборонпрому

Посли країн G7 наполягають на вчасній корпоратизації Укроборонпрому

Укрінформ
Посли країн "Великої сімки" наголошують на необхідності забезпечити вчасну корпоратизацію й удосконалення корпоративного управління концерну "Укроборонпром" відповідно до керівних принципів Організації економічного співробітництва та розвитку.

Як передає Укрінформ із посиланням на повідомлення групи послів G7 у Твіттері, про це йшлося під час їхньої зустрічі з генеральним директором ДК "Укроборонпром" Юрієм Гусєвим.

Дипломати зазначили, що отримали від посадовця інформацію про прогрес у корпоратизації концерну і хід реформ оборонно-промислового комплексу в цілому.

"Реформований Укроборонпром може посприяти безпеці й процвітанню. Посли підкреслили, що законодавство та урядові рішення щодо майбутнього ДК "Укроборонпром" мають забезпечити вчасну корпоратизацію й удосконалення корпоративного управління концерну відповідно до керівних принципів ОЕСР (Організації економічного співробітництва та розвитку), - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін на пресконференції 26 березня заявила, що ухвалений у першому читанні законопроєкт щодо корпоратизації державного концерну «Укроборонпром» створює можливість для України продовжувати рухатися шляхом реформування сектору ОПК, однак він містить певні аспекти, які потребують підвищення прозорості.

Читайте також: США закликають Україну переглянути законопроєкт про корпоратизацію Укроборонпрому

Верховна Рада 29 січня ухвалила у першому читанні законопроєкт №3822 «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності», необхідний для реорганізації держконцерну "Укроборонпром".

Документом, зокрема, передбачається перетворення Укроборонпрому на акціонерне товариство, утворення бізнес-об’єднань (ГБО) у формі акціонерних товариств, а також господарських товариств на базі підприємств концерну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-