Держспоживслужба спростовує ввезення в Україну насіння сої з ГМО

Держспоживслужба спростовує ввезення в Україну насіння сої з ГМО

Укрінформ
В Україні станом на 1 квітня 2021 року не зареєстровані сорти сої з ГМО та продукція, вироблена з їх застосуванням. Інформації про ввезення такої продукції також на сьогодні немає.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Держпродспоживслужби.

«Останнім часом з'являються повідомлення про начебто завезення на територію України насіння сої з ГМО. Держпродспоживслужба нагадує, що ввезення на територію України, у тому числі, в режимі реекспорту, насіння сої з використанням ГМО заборонено чинним законодавством України… Повідомляємо, що станом на 1 квітня в Україні не зареєстровані сорти сої з ГМО та продукція, вироблена з їх застосуванням. Інформація про ввезення такої продукції також на сьогоднішній день відсутня», - йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що, відповідно до Закону України «Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів», в Україні забороняється промислове виробництво та введення в обіг ГМО, а також продукції, виробленої із застосуванням ГМО, до їх державної реєстрації.

Читайте також: Євросоюз зняв обмеження на ГМО задля розробки вакцини

Зазначається, що обігом, відповідно до законодавства, вважається переміщення (транспортування) або зберігання та будь-які дії, пов'язані з переходом права власності чи володіння, включаючи продаж, обмін або дарування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-