Перший енергоблок Хмельницької АЕС зупинять у кінці квітня

Перший енергоблок Хмельницької АЕС зупинять у кінці квітня

Укрінформ
Перший енергоблок Хмельницької атомної електростанції (АЕС) готують до планово-попереджувального ремонту, тому зараз він працює на зниженому рівні потужності.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Хмельницька АЕС.

Планові ремонті роботи на енергоблоці планують розпочати 28 квітня, для цього його зупинять. Ремонтні роботи потрібні для забезпечення балансу генерації на АЕС України.

Зазначається, що під час планово-попереджувального ремонту проведуть капремонт реактора, включаючи повне вивантаження активної зони, експлуатаційний контроль металу та технічне посвідчення корпусу реактора. Крім того, запланований капітальний ремонт циліндра високого тиску та одного з циліндрів низького тиску турбоагрегату.

Читайте також: МАГАТЕ проводить планову інспекцію Южно-Української АЕС

«Загалом, Хмельницька АЕС готова до проведення ремонтної кампанії на першому енергоблоці. Період, що залишився до зупинки мільйонника, енергоблок працюватиме на зниженому рівні потужності», — інформують на АЕС.

Як повідомлялось, вранці 13 лютого на Хмельницькій АЕС під час проведення електричних випробувань на енергоблоці №2 відбулася аварійна зупинка реакторної установки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-