Нафта дорожчає в очікуванні рішень ОПЕК +

Нафта дорожчає в очікуванні рішень ОПЕК +

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в четвер, 1 квітня, компенсувавши падіння в ході попередньої торговельної сесії, інвестори очікують, що сьогоднішня зустріч ОПЕК + призведе до обмеження обсягів виробництва в зв'язку з ростом захворюваності на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $ 63,11 за барель, що на $ 0,37 (0,59%) вище ціни на момент закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становила $ 59,53 за барель, що на $ 0,37 (0,63%) вище рівня на момент закриття попередньої сесії. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $ 62,74 і $ 59,16 відповідно.

Засідання міністерського комітету ОПЕК +, яке проходило в середу, завершилося без прийняття будь-яких рекомендацій. Генсек ОПЕК Мохаммед Баркіндо, який виступав на зустрічі комітету, зазначив, що, незважаючи на позитивні фактори, в тому числі, масову вакцинацію від COVID-19 у світі, а також бюджетні стимули, економічне середовище залишається "проблемним, складним і невизначеним".

«Найвірогідніший результат ... зустрічі - відсутність істотних змін у виробництві. Обережність, проявлена ​​в обговореннях ОПЕК +, сигналізує про те, що будь-які рішення про збільшення видобутку, ймовірно, будуть відкладені до травневого засідання», - йдеться в повідомленні Eurasia Group.

Зниження прогнозу зростання попиту на нафту ОПЕК + на цей рік на 300 тис. бар./добу. (б/д) також мало вплив на ціни і зробило ймовірнішим те, що зустріч призведе до збереження обмежень.

ОПЕК + нині скорочує видобуток трохи більш як на 7 млн ​​б/д, щоб підтримати ціни і скоротити надлишкову пропозицію. Саудівська Аравія в односторонньому порядку додала до цих скорочень ще 1 млн б/д.

Відновлення попиту на паливо залишається переривчастим, оскільки нові спалахи коронавірусної інфекції призводять до вживання додаткових карантинних заходів.

Президент Франції Емманюель Макрон напередодні запровадив у країні третій локдаун і заявив, що школи закриються на три тижні, щоб впоратися з третьою хвилею інфекцій COVID-19, яка загрожує перевантажити лікарні.

У березні Brent подешевшав на 3,9%, WTI - на 3,8%, проте за підсумками 1-го кварталу 2021 року контракти подорожчали відповідно на 23% і 22%.

Читайте також: Нафта дорожчає в надії на збереження квот на видобуток ОПЕК+

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 63,45 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,02 долара за барель, що на 1,28 дол. вище рівня закриття торгів ($ 62,74).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-