Будівництво заводу з виробництва води у Маріуполі запланували на 2022 рік

Будівництво заводу з виробництва води у Маріуполі запланували на 2022 рік

Укрінформ
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій заявляють, що будівництво заводу з виробництва води у Маріуполі заплановано на 2022 рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції.

“Відбулася нарада під головуванням заступника Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Вячеслава Шаповалова з представниками посольства Франції в Україні та представниками компанії BETEN INGENIERIE, яка, власне, й реалізує проєкт будівництва заводу з постачання питної води у Маріуполь”, - ідеться в повідомленні.

За словами заступника міністра, питання постачання питної води є гострим для всієї Донецької області, враховуючи застарілу систему водопостачання і низку екологічних проблем у регіоні, що впливає на якість води. "Ми повинні докласти усіх зусиль, аби покращити якість життя наших громадян. Наразі це і є спільною стратегічною метою роботи Уряду України, наших партнерів і друзів - Уряду Франції та місцевої влади", - зауважив Шаповалов.

Він повідомив, що будівельні роботи планується розпочати відповідно до графіка вже у 2022 році, і на сьогодні розглядаються декілька варіантів розташування заводу.

Також на зустрічі було обговорено питання модернізації і технічного переобладнання наявних насосних станцій та інженерних мереж в межах Маріуполя в рамках реалізації проєкту, що дозволить усунути втрати води та зменшити витрати на електроенергію.

Крім того, було обговорене питання щодо подальших кроків реалізації ще одного проєкту за підтримки уряду Франції, який передбачає комплексну модернізацію Попаснянського водоканалу в Луганській області.

Цього року Мінреінтеграції має на меті підготувати та узгодити з колегами із Франції Рамковий договір між урядами двох країн щодо офіційної підтримки проєкту, після чого подати його на затвердження до Кабінету Міністрів України та до Верховної Ради України з метою його ратифікації.

Після ратифікації угоди Мінреінтеграції забезпечить розробку інших нормативних документів, в тому числі щодо порядку використання коштів. Реалізацію проєкту на Луганщині також планують розпочати у 2022 році.

Читайте також: Вакулівська громада поділилася досвідом реконструкції мережі водогону

У Мінреінтеграції нагадали, що в лютому уряди України та Франції підписали угоду, за якою французька сторона виділила кредит у 64 млн євро на забезпечення жителів Маріуполя якісною питною водою шляхом будівництва новітніх споруд з очищення питної води та зменшення її втрат в мережах водопостачання.

Як повідомляв Укрінформ, на Донеччині 3 березня закінчився ремонт на Другому Донецькому водогоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-