Уряд затвердив фінплан Укрзалізниці на поточний рік

Уряд затвердив фінплан Укрзалізниці на поточний рік

Укрінформ
Кабінет Міністрів України затвердив консолідований фінансовий план АТ «Укрзалізниця» на 2021 рік, який передбачає прибуток на рівні 3,6 млрд грн та значні інвестиції в оновлення рухомого складу та інфраструктури. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

Фінансовим планом Укрзалізниці на 2021 рік передбачено дохід компанії в сумі 93 млрд грн, прибуток на рівні 3,6 млрд грн. Так, лише за рахунок реалізація металобрухту компанія планує отримати – 1,5 млрд грн, від відчуження непрофільних активів – 1,9 млрд грн та від списання необоротних активів – 1 млрд грн.

До Державного та місцевих бюджетів компанія планує перерахувати 24,7 млрд грн податків та зборів. План по капітальним інвестиціям – 27 млрд грн. Обсяги вантажних перевезень планується збільшити на 1,7% до 306,4 млн тонн.

В.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик зазначив, що незважаючи на кризу, яка викликана COVID-19, на 2021 рік заплановані значні інвестиції у розвиток компанії.

«Після затвердження фінплану маємо надолужити втрачене по капітальним інвестиціям. Серед основних проєктів: початок великої електрифікації залізниць – це ділянки Долинська – Миколаїв та Ізов – Держкордон, закупівля великої партії пасажирських вагонів за кошти виділені з Держбюджету, модернізація локомотивів та ремонт вантажних вагонів. Дякую Уряду та нашим партнерам за підтримку фінплану», – сказав Юрик.

Більшість капітальних інвестицій буде спрямовано на оновлення залізничного рухомого складу (придбання нового, модернізацію й капітальний ремонт наявного парку), підвищення пропускної здатності вузьких місць в інфраструктурі, а також кошти спрямовуватимуться на ремонт та модернізацію колій. Зокрема, планується придбати близько 80 пасажирських вагонів, оновити близько 23,5 тис. вантажних вагонів, 451 пасажирський вагон, 2 швидкісні електропоїзди Škoda, 318 локомотивів, 76 секцій моторвагонного рухомого складу, 6 дизель-поїздів та 3 рейкові автобуси. Також фінпланом збільшені обсяги ремонтів рухомого складу для підтримання робочого парку.

Читайте також: Укрзалізниця повертає працівників на «п'ятиденку»

Як повідомляв Укрінформ, у держбюджеті на 2021 рік передбачено понад 4,5 млрд грн на закупівлю пасажирських вагонів та модернізацію залізничної інфраструктури для розвитку пасажирських перевезень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-