Програма «Енергодім» має стати зручнішою для ОСББ - Шмигаль

Програма «Енергодім» має стати зручнішою для ОСББ - Шмигаль

Укрінформ
Програма підтримки термомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» має стати зручнішою для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль напсиав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Програма Фонду енергоефективності «Енергодім» має стати більш простою та зручною для ОСББ. Про це сьогодні говорили на нараді за участі Мінрегіону, Мінфіну та інших міністерств і відомств", - написав глава уряду.

Шмигаль додав, що доручив пришвидшити завершення проєктів термомодернізації багатоквартирного житлового фонду у межах цієї програми.

Водночас Фонд енергоефективності повідомляє у Фейсбуці, що станом на 26 березня ОСББ подали 524 заявки на участь у програмі "Енергодім".

"Загальна вартість поданих до програми енергоощадних проєктів близько 4 млрд 099 млн 423 тис. грн. А орієнтовна сума грантів, що отримають ОСББ від фонду, складе до 70% вартості проєктів, або 2 млрд 854 млн 261 тис грн", - зазначає установа.

Загалом учасниками програми "Енергодім" стали близько 46 тисяч сімей.

Читайте також: «Енергодім»: Фонд енергоефективності отримав 470 заявок від ОСББ

Як повідомлялося, прийом заявок від ОСББ на участь у програмі з енергомодернізації багатоквартирних будинків “Енергодім” від Фонду енергоефективності розпочався 3 вересня 2019 року. Програма передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакета «Легкий» та 50% - для пакета «Комплексний».

Програма Фонду енергоефективності реалізується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою розвитку ООН (ПРООН).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-