Реформа ДАБІ дасть змогу відмовитись від середнього ремонту доріг – Укравтодор

Реформа ДАБІ дасть змогу відмовитись від середнього ремонту доріг – Укравтодор

Укрінформ
Реформа Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) дозволить Державному агентству автомобільних доріг України (Укравтодору) відмовитись від поточного середнього ремонту доріг на користь капітального.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила директор команди підтримки реформ Укравтодору Олександра Азархіна під час публічної дискусії "Велике будівництво доріг: виклики пандемії і корупції.

"Якщо реформа ДАБІ спрацює нам буде легше відмовитись від поточного середнього ремонту", - сказала Азархіна.

Вона зазначила, що в Укравтодорі вважають доцільним відмовлятися від поточного середнього ремонту доріг на користь капітального, але бюрократичні процедури пов'язані з архітектурно-будівельним контролем гальмують цей процес.

Азархіна додала, що у 2021 році відомство продовжить виконувати роботи з поточного середнього ремонту на низці об'єктів. За її словами, у 2020 році Укравтодор виконав поточний середній ремонт на 543-ох об'єктах, з них на 441-му було посилено основу дорожнього покриття.

Читайте також: Укравтодор розпочав роботи на 215 об'єктах

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство розвитку громад та територій розробило концепцію законопроєкту, який передбачає реформування системи архітектурно-будівельного контролю України. Зокрема, він має на меті послаблення нагляду з боку держави за сферою містобудування, а також упровадження електронного документообігу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-