Ощадбанк видав мікрокредитів на мільярд гривень

Ощадбанк видав мікрокредитів на мільярд гривень

Укрінформ
Портфель мікрокредитів Ощадбанку сягнув 1 млрд грн, а за 2020 рік цей обсяг зріс на 484,3 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Ощадбанку.

«Понад 2500 клієнтів зі сфери мікробізнесу скористалися кредитними продуктами Ощадбанку на загальну суму 1 млрд грн. Тільки за кризовий 2020 рік цей обсяг зріс на 484,3 млн грн. Переважна більшість клієнтів у цьому портфелі – це фізичні особи-підприємці», - йдеться в повідомленні.

Зауважується, що по цій категорії позичальників економічна криза, пов’язана з пандемією, вдарила найболючіше. Саме тому Ощадбанк робить все можливе, щоб максимально наростити обсяги кредитної підтримки цієї групи клієнтів.

Мікрокредитування в Ощадбанку відбувається за декількома напрямами. Підприємці можуть скористатися заставними та беззаставними кредитами, рішення по яким приймаються протягом 72 годин, кредитами за партнерськими програмами із унікальними пропозиціями по ціні і відсотковим ставкам. Також пропонуються державні програми: «Доступні кредити 5-7-9%» та кредитування з державними гарантіями (до 100 млн грн – по кредитам із забезпеченням, до 3 млн грн – по кредитам без забезпечення).

Читайте також: Рада унормувала сферу мікрокредитування

«Наші клієнти зі сфери мікробізнесу працюють у різних сферах. Вони займаються торгівлею продуктами харчування, виробляють товари на невеликих підприємствах, задіяні в агробізнесі і переробці, сфері послуг тощо. У поточних умовах їм часто не вистачає фінансового ресурсу, щоб пережити складні часи. Ощадбанк спільно із державою, муніципалітетами та партнерами надає їм цей ресурс і обсяги такого співробітництва ми плануємо тільки збільшувати», - зазначила член правління Ощадбанку, відповідальна за мікро-, малий та середній бізнес Ольга Байцар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-