На шахті «Краснолиманська» гірникам заборгували понад 204 мільйони - Волинець

На шахті «Краснолиманська» гірникам заборгували понад 204 мільйони - Волинець

Укрінформ
На державному підприємстві «Вугільна компанія «Краснолиманська» (м. Родинське, Донецька область) загальний борг по заробітній платі становить 204,2 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«І для повного розуміння того, до якої ями заганяють гірників – картина зарплатної заборгованості на підприємстві. Загальний борг по «Краснолиманській» складає 204, 208 млн грн: понад 150 млн грн за 2020 рік, ще понад 50 млн грн — за цей», - написав профспілковий лідер.

Він нагадав, що головою Донецької ОДА Павлом Кириленком вже анонсоване розблокування рахунку для бюджетних коштів на виплату зарплати шахтарям.

Говорячи про ситуацію із зарплатними боргами у галузі загалом, лідер профспілки гірників наголосив, що «попереду квітень і вже за декілька днів борг зросте на березневий зарплатний фонд, заборгованість перед працівниками вугільних держшахт сягне критичних, ганебних 1,8 млрд грн».

Читайте також: Уряд не має боргів перед шахтарями – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 19 березня заявив, що держава не має заборгованості перед шахтарями - по дотаціях на заробітні плати держава не має жодної заборгованості. А питання внутрішньогосподарських розрахунків між вугільними шахтами та станціями, які споживають вугілля, дійсно є.

У Міненерго 15 березня заявили, що керівництво міністерства затвердило паспорти бюджетних програм; це розблоковує фінансування енергосектору і виплату зарплати шахтарям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-