Тарифи на доставку пенсій Укрпоштою цьогоріч зростуть на 11%

Тарифи на доставку пенсій Укрпоштою цьогоріч зростуть на 11%

Укрінформ
Підвищення тарифів АТ "Укрпошта" на доставку пенсій в 2021 році становитиме 11%.

Як передає Укрінформ, про це заявив генеральний директор компанії Ігор Смілянський в Фейсбуці.

"Реальне підвищення тарифів становитиме (в разі схвалення) 11% в 2021 році, при зростанні мінімальної зарплати на 37% крім інших витрат", - заявив Смілянський.

Директор Укрпошти також додав, що на найближчому засіданні уряду буде винесено на розгляд постанову про те, щоб з 1 вересня 2021 року перевести на банківські карти всіх пенсіонерів в Україні, крім інвалідів 1 групи і тих, кому понад 80 років.

За словами Смілянського, при такому скороченні пенсійних виплат через Укрпошту, компанії доведеться скоротити більше ніж 10 тисяч листонош, отже бюджет отримає менше ЄСВ, ПДФО та буде виплачувати допомогу по безробіттю і субсидії звільненим більше, ніж становитиме економія на тарифі на доставку пенсій.

"Я дуже сподіваюся, що завтра - далі відкладати вже нікуди - на Кабміні буде ухваленоправильні рішення. Які дозволять і нормально працювати підприємству, і, що найголовніше, не будуть розбурхувати мільйони пенсіонерів, яким і так є, про що думати сьогодні", - написав Смілянський.

Як повідомлялося, міністр соціальної політики України Марина Лазебна в інтерв'ю "РБК-Україна" 29 березня розповіла, що між Пенсійним фондом і Укрпоштою завершуються переговори, і 31 березня будуть підписані договори на доставку пенсій за новими тарифами. За її словами, якщо нові тарифи буде затверджено, то доставка однієї пенсії буде коштувати 100 грн, а не 60 грн, як раніше.

Читайте також: Укрпошта цьогоріч планує оцифрувати 100% послуг

Керівництво Укрпошти в 2018 і 2019 роках ставило питання про збитковість тарифу на доставку і виплату пенсій. У 2019 було знайдено рішення, яке дозволило подовжити надання послуг з виплати та доставки пенсій і соціальних допомог у 2020 році. Були встановлені наступні тарифи: в містах - 1,15% суми відповідної виплати, в селах і селищах міського типу - 2,3%. До того часу тариф на цю послугу не змінювався з 2004 року і становив 0,79% від суми виплати в містах та 1,56% - в селах і селищах міського типу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-