Нафта дешевшає в очікуванні рішення ОПЕК +

Нафта дешевшає в очікуванні рішення ОПЕК +

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у вівторок, 30 березня, після помірного зростання напередодні, інвестори оцінюють ситуацію, що склалася на ринку, й очікують рішень ОПЕК + за підсумками засідання, запланованого на четвер.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $ 64,94 за барель, що на $ 0,04 (0,06%) нижче ціни на момент закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становить $ 61,56 за барель, як і на момент закриття попередньої сесії. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $ 64,98 і $ 61,56 відповідно.

Напередодні рятувальникам вдалося зняти з мілини гігантський контейнеровоз Ever Given і розблокувати прохід через Суецький канал. Галузеві експерти по-різному оцінюють цю подію. Більшість з них вважає, що зростання поставок сировини на тлі падіння паливного попиту в Європі, яка посилює карантинний режим, приведе до зниження цін.

Водночас надії на збереження видобутку нафти на існуючому рівні країнами-учасницями угоди ОПЕК + підтримує оптимізм інвесторів і трейдерів. Згідно з інформацією інсайдерів на міністерському засіданні альянсу, яке відбудеться 1 квітня, буде прийнято рішення про перенесення збільшення нафтовидобутку з квітня на травень.

"Обережний підхід ОПЕК до відновлення попиту призвів до продовження рівня скорочення видобутку на квітень на минулій зустрічі. З того часу прогноз не став зрозумілішим", - зазначають аналітики ANZ.

Читайте також: Нафта дешевшає на повідомленнях про зняття з мілини контейнеровоза в Суецькому каналі

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 64,62 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,07 долара за барель, що на 15 центів вище рівня закриття торгів ($ 64,92).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-