Нафтогаз отримав спецдозволи на розробку чотирьох ділянок

Нафтогаз отримав спецдозволи на розробку чотирьох ділянок

Укрінформ
Група Нафтогаз отримала спеціальні дозволи на користування Балаклійською, Іванівською, Бузівською та Берестянською нафтогазовими ділянками, відповідно до підписаних наприкінці 2020 року угод про розподіл продукції̈.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба дивізіону "Нафтогаз Розвідка та Видобування" повідомляє у Фейсбуці.

"Ми отримали право на користування Балаклійською, Іванівською, Бузівською і Берестянською нафтогазовими ділянками, відповідно до підписаних наприкінці 2020 року угод про розподіл продукції. Чотири відповідні спецдозволи видала Державна служба геології та надр України", - йдеться у повідомленні.

Як заявляють у Нафтогазі, перший газ у рамках указаних проєктів буде видобуто вже у 2022 році.

"Уже цього року наші спеціалісти: проведуть переобробку та переінтерпретацію сейсморозвідувальних робіт 2D минулих років та іншої наявної геологічної інформації, дадуть старт 3D сейсморозвідці для отримання додаткових даних, розпочнуть відновлення та підключення кількох раніше ліквідованих свердловин. У 2022 році, швидше за встановлені документами терміни, ми плануємо отримати перший газ", - зазначають в "Нафтогазі".

Читайте також: Анулювання 19 спецдозволів: Держгеонадра виконала рішення РНБО

Як повідомляв Укрінформ, згідно з новою стратегією групи Нафтогаз, яка була презентована в лютому 2021 року, протягом 5-ти планується провести 3D сейсмічну розвідку на площі 1,5 тис. кв. км і пробурити 12 розвідувальних свердловин. Група Нафтогаз заявила про намір збільшити видобуток нафти та газу в Україні у 5 разів протягом найближчих 5 років.

Також стратегія передбачає розробку покладів шельфу Чорного моря та нових покладів Карпатського регіону. Інвестиції у цю програму, включно з сейсмічною розвідкою, становитимуть 7,3 млрд дол. за 2021-2025 роки. Загалом, впродовж 10 років в програму розвитку видобутку планується залучити 20-25 млрд дол. інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-