Виробники теплової енергії ставлять під загрозу опалювальний сезон у 15 регіонах – Нафтогаз

Виробники теплової енергії ставлять під загрозу опалювальний сезон у 15 регіонах – Нафтогаз

Укрінформ
Борги 56 підприємств - виробників теплової енергії ставлять під загрозу стале проходження опалювального сезону в окремих населених пунктах 15 регіонів.

Як передає Укрінформ, про це попереджає НАК "Нафтогаз України" на своєму сайті.

"Станом на 25 березня 2021 року, 56 підприємств теплоенергетики не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО). Для надання газу у квітні ці компанії мають сплатити понад 820 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Нафтогаз закликав тепловиробників, що не дотримуються вимог законодавства для отримання газу на пільгових умовах ПСО, привести свої розрахунки до належного рівня.

Читайте також: Нафтогаз визначив ціну на газ для населення у квітні

"Група Нафтогаз максимально йде назустріч усім зацікавленим сторонам та очікує від виробників тепла такого ж відповідального ставлення до їхніх зобов'язань. Щоб убезпечити своїх клієнтів та успішно відпрацювати увесь опалювальний сезон, виробники тепла мають виконувати обов’язкові умови постачання газу (передбачено Постановою КМУ від 19 жовтня 2018 р. №867)", - зазначили в компанії.

У Нафтогазі нагадали, що мешканці кожної області можуть ознайомитися з переліком боржників.

Читайте також: Фіксовану ціну на електроенергію для населення зберегли до 1 травня

"Нафтогаз завчасно публікує перелік критичних боржників, аби мешканці кожної області могли перевірити, чи входить до нього місцеве підприємство ТКЕ. З переліком боржників можна ознайомитись за цим посиланням", - зауважили в компанії.

Як повідомляв Укрінформ, на 23 березня найбільша сумарна прострочена заборгованість за використаний газ у підприємств теплокомуненерго і ТЕЦ Дніпропетровської (10,5 млрд грн), Донецької (9,5 млрд грн), Харківської (7,3 млрд грн), Луганської (2,4 млрд грн), Одеської (2,3 млрд грн) областей та м. Києва (5,6 млрд грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-