Україна вийшла із зими з рекордними запасами палива - Коболєв

Україна вийшла із зими з рекордними запасами палива - Коболєв

Відео
Укрінформ
Станом на кінець березня запаси газу в сховищах перевищують 16,2 млрд кубометрів — це рекордні показники в Україні для цього періоду.

Про це в ефірі 5 каналу сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку Нафтогазу у Фейсбуці

"У нас зараз запаси газу перевищують 16,2 мільярда кубометрів. Для кінця березня це рекордно високий запас. Ми пройшли зиму без жодних проблем, без жодних перебоїв. На моє переконання, ця зима довела, що ринок газу в Україні ефективно працює. В оптовому сегменті, в сегменті роботи трейдерів наші підземки мали рекордне наповнення. Взимку Україна в певні дні, і, здається, вчора і позавчора експортувала газ у Європу", – повідомив він.

Коболєв також підкреслив, що минулої зими уряд вчасно та ефективно реагував на зловживання на роздрібному ринку газу.

"Був момент, коли на роздрібному ринку приватні постачальники стали надто жадібними, як на мене. В цей момент держава і Президент втрутилися. Ми, як постачальник газу, в січні пропонували ціну на рівні 7,22 гривні, якщо я правильно пам'ятаю. Вона була ринковою", – прокоментував глава правління Нафтогазу.

Він також наголосив, що зиму було пройдено без жодних проблем і перебоїв, а оптовий ринок газу довів, що він існує і успішно працює.

Читайте також: В Україні споживання газу населенням торік скоротилося на 14%

"Я вважаю, що оптовий ринок працював ідеально, краще, ніж у багатьох країнах Європи. На роздрібному ринку через монопольне становище певної групи гравців була спроба завищення ціни. Через втручання держави спроба була припинена, ситуацію швидко вилікували, тому в чомусь це навіть корисний урок для нас усіх", – зазначив Коболєв.

Як повідомляв Укрінформ, за даними АТ "Укртрансгаз", на 1 лютого 2021 року запаси газу в підземних сховищах - 20,9 млрд кубометрів - перевищували десятирічний максимум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-